IMG_20180526_135247_834.jpg
IMG_7521.JPG
IMG_20180524_092551_977.jpg

RETRAITE IN DE BERGEN
Noord Spanje, Asturië

30 oktober-4 november
& 4-9 juni 2023


LENTE WEEKEND
18 & 19 maart
Samaya, Utrecht


VIPASSANA RETRAITE
Munnekeburen, Friesland

22 -27 november (vol)
& voorjaar 2023

STILTE RETRAITE IN DE BERGEN

 

Klimmen en bezinnen. Kom tot rust in de bergen

In een indrukwekkend berglandschap met ruimte voor uitdaging, stilte en meditatie. Los van deadlines en de dagelijkse routine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak ruimte voor contact met jouw volgende stap

  • Heb je behoefte aan rust of het vinden van een nieuwe focus?

  • Wilde je altijd al een retraite doen maar wil je niet de hele dag stilzitten?

  • Wil je de kracht van de natuur ervaren en uitgedaagd te worden? 

Professionele begeleiding

De week wordt gefaciliteerd door Meike, ervaren Mindfulness trainer (gecertificeerd Categorie 1) met achtergrond in bedrijfsleven. Zij heeft jarenlang in Spanje gewoond en kent het gebied uit haar studententijd. De wandelingen worden daarnaast begeleid door de professionele berggids Diego.    

Indrukwekkend landschap

Het gebied van Parque Natural de Redes is ideaal voor wandelingen door het bos of naar de hoger gelegen toppen. Uitdagende routes, vlakke bospaden, open ruimtes en prachtig uitzicht overal. Je kunt van moment tot moment bepalen wat voor jou passend is. Mediteren en wandelen, omringd door de stilte. De plek waar we verblijven, Refugio de Brañagallones, combineert gastvrijheid met eenvoud  en geweldig uitzicht op de omgeving. 

Programma

yoga in de buitenlucht 

meditatie

ontbijt

(stilte) wandeling

lunch

vrije invulling

reflectie

meditatie

(stilte) wandeling

vrije invulling

diner

meditatie

Prijs: 1250 euro *

* De prijs is inclusief begeleiding meditaties en wandelingen, overnachting op basis van vol pension, transport van/naar vliegveld - Refugio. Exclusief reis Amsterdam-Bilbao of Oviedo en verzekeringen. 

Het is mogelijk om rechtstreeks te vliegen van Amsterdam naar Bilbao, naar Oviedo is er een tussenstop in Madrid of Barcelona. Ook zijn er mogelijkheden om met de bus of trein te reizen. Ik denk graag met je mee.

De retraite vindt plaats in een kleine groep (3-8 deelnemers).

Verblijf langer maken ?

Het is mogelijk om je verblijf wat langer te maken. Bijvoorbeeld door eerder te arriveren en een paar dagen te verblijven aan de kust in Cudillero of Gijón. Of een paar dagen langer te blijven in de bergen of in een nabij gelegen Airbnb.

Ervaringen van deelnemers:

'De natuur verbindt en brengt je terug naar je kern. Hierdoor ontstaat ruimte en inzicht in processen en dit heeft bij mij compassie voor mezelf gevoed. Dit is confronterend en ontroerend en nodigt uit om dingen anders te bekijken waardoor het lichter wordt'. 

Floor (20)

'Op een afgelegen plek in de overweldigende natuur heb ik echt ervaren hoe het is om volledig in rust en stilte te zijn. Je gaat dan voelen wat je lichaam aangeeft. Meike is daarbij de ideale begeleider. Ze geeft je de ruimte voor jouw eigen proces, maar is er ook als het nodig is.'

Eelco (52), directeur

'De ongerepte natuur van het berggebied dwingt tot reflectie, en de non-directieve benadering van Meike nodigt uit om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het proces dat je doormaakt. Voor mij waren dat optimale omstandigheden om te komen tot meer innerlijke rust en zelfacceptatie.'  

Edmond (53), jurist

"De paden die ik heb gelopen staan voor mij voor het leven: het ene pad is makkelijk, het ander mooi, moeilijk of uitdagend. Die momenten hebben we in het leven ook. De kunst is dit te beleven in het moment zonder te oordelen. De immense natuur is een weerspiegeling van onszelf, alle elementen zijn aanwezig."  Saskia (45), marketing manager

Lees ook de blog : '5 Redenen om een keer op retraite te gaan'

Komt het nu niet uit? Maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van toekomstige data? 

 

LENTE WEEKEND, 18 & 19 Maart 2023

Samaya, Utrecht

 

Met dit weekeind maak je een nieuwe start. Je herstelt contact met je bron en natuurlijke staat van zijn. Als vanzelf borrelen jouw beste ideeën en wijsheid weer op.

 

De lente is de tijd van ontwaken. In dit weekend ontdek je wat boven de grond wil komen in jou en creëer je. Ruimte voor dat wat pril is en gezien wil worden. Met aandacht voor de ondersteunende vormen en structuren. Die nodig zijn om je wortels te laten groeien. Wat is aanwezig en wat nog niet? Wat brengen anderen en wat heb je nodig om daar gebruik van te maken. Wij begeleiden je om, in lijn met het ritme van het seizoen, te her-ankeren met je eigen bron. En geven je tools zodat je beter verbonden met je bron kunt blijven als je weer terug stapt in je dagelijkse werk en routine.

 

Gedragen door de omgeving en de andere deelnemers en onder professionele begeleiding van ons, heb je ruimte voor je eigen proces.

Kosten: 540 euro ex btw (inclusief 1 overnachting in individuele kamer en heerlijke vegetarische maaltijden)

Voor meer informatie: www.beingtheweboflife.nl/resourcinglife

 

INFORMATIE VIPASSANA RETRAITE

Munnekeburen  (5 etmalen)

Een vijf etmalen durende vipassana retraite om tot jezelf te komen. Vipassana is de voorloper van mindfulness. De focus ligt op zelfobservatie. Door middel van oefeningen worden de kwaliteiten versterkt: vertrouwen, acceptatie, kalmte, concentratie, mildheid, mindfulness en wijsheid.

 

Doordat we deze dagen in stilte doorbrengen leer je te vertragen en goed naar jezelf te luisteren. Er ontstaat ruimte voor dat wat je nodig hebt. De dagen hebben een vast ritme en bestaan steeds afwisselend uit zitmeditaties en loopmeditaties en yoga.

Programma

7.00 uur gewekt door de klankschaal

7.30 uur yin yoga en meditatie

8.30 ontbijt

8.30 uur informele mindfulness beoefening

10.00 uur instructie & zitmeditatie

10.30 uur loopmeditatie

11.00 uur thee

11.20 uur zitmeditatie

11.50 uur zitmeditatie

12.20 uur lunch

13.00 uur informele mindfulness beoefening

15.00 uur zitmeditatie

15.30 uur loopmeditatie

16.00 uur dyades (delen in 2-tal)

17.00 zitmeditatie

17.30 uur yin yoga

18.30 uur diner

19.00 uur informele mindfulness beoefening

20.00 uur dhamma talk

20.30 uur metta meditatie

21.00 uur informele meditatie en rust

Kosten: € 845 voor een 2 persoonskamer (ruime kamers)

In samenwerking met Anurag ten Klooster.

IMG_7770.JPG
IMG_20180524_074943_330.jpg
dezonneroos.jpg

Ervaringen deelnemers

'Wat een heerlijke week heb ik gehad tijdens de retraite van Anurag en Meike. De stilte in combinatie met de liefdevolle en warme begeleiding zorgde voor een veilige bedding om mooie waardevolle inzichten op te kunnen doen. Ook de heerlijke en goed verzorgde locatie, midden in een prachtig natuurgebied, hadden een helende en verzachtende werking.  Ik kwam als een ander mens weer thuis!', Caroline

'Onder begeleiding van Anurag en Meike heb ik deelgenomen aan mijn eerste stilte retraite. Een beetje gespannen over wat me te wachten stond, en zonder echte verwachtingen begon ik verwachtingsvol aan de stilte. De begeleiding, de aanwezigheid in stilte, het prettige programma en de fijne locatie maken dat ik me heel erg op mijn gemak en thuis gevoeld heb deze 5 dagen. Dankzij Anurag en Meike durf ik nu te zeggen dat ik de stilte kan omarmen en dat ik een extra verdieping gegeven aan mijn mindfulness-beleving. Op naar de volgende :)', Martine

'Vijf etmalen in stilte: ik heb het ervaren als een groot cadeau aan mijzelf. Op een hele fijne locatie, onder de zorgzame, professionele en liefdevolle aandacht van Meike en Anurag vijf etmalen gewoon ‘zijn’ met dat wat er is. Steeds een beetje dieper wegzakken in mildheid, zachtheid en compassie naar mezelf. Mijn wereld is kleiner en overzichtelijker geworden en toch ook ruimer en diepgaander. Ik voel me een rijker mens, naar mezelf en mijn omgeving. Een enorme aanrader. En zeker voor herhaling vatbaar', Marjolein

MINDFULNESS LESSEN