Waarom Supervisie?

Als je een opleiding hebt gevolgd om mindfulness trainer te worden en je geeft inmiddels trainingen, zal je waarschijnlijk gemerkt hebben dat je bij het geven van een mindfulness training af en toe vragen naar voren komen. Jij als persoon en jij als trainer, in interactie met de individuen en de groep als geheel; een constante dynamiek die vragen en  dilemma’s op kunnen roepen. Zowel wat betreft je persoonlijke uitdagingen als in je ontwikkelingsproces als trainer. Het kan erg zinvol zijn en zelfs als een cadeautje voor jezelf voelen als je jezelf de ruimte geeft om in een supervisie gesprek stil te staan bij de dingen die je in het mindfulness trainerschap tegen komt. In het gezamenlijk met een supervisor ruimte nemen en reflecteren op ervaringen kom je dan soms tot inzichten die anders een stuk langer op zich laten wachten….

Supervisie als onderdeel van Certificeringstraject Categorie 1

Sinds eind 2017 is Meike van Tilburg één van de supervisoren binnen het Lange Traject van de Opleiding tot Mindfulness trainer bij See True Mindfulness. 

Praktisch

De supervisie bijeenkomsten zijn één op één gesprekken waarbij we samen de door jou ingebrachte thema's exploreren. Face-to-face maar ook via Skype, Facetime en telefoon is dit mogelijk. Over het algemeen zijn 3-4 sessies in een bepaald tijdvak voldoende. 

Ervaringen 

'Ik vond de supervisie heel plezierig en leerzaam. Er was veiligheid en alle ruimte om de punten die ik in bracht te bespreken. Door de gesprekken met jou realiseer ik weer dat veel van wat er in een training gebeurt met jezelf heeft te maken als trainer en waar jezelf staat. Vooral bewust zijn van wanneer ik in de doe-modus was en wanneer meer in de zijns-modus. Je maakte me daar steeds weer van bewust. Het belichamen van  mindfulness is echt belangrijk.' (Sander)

 

'Wat ik mooi vind in de supervisie was hoe je steeds de link legde naar; mag het er zijn, kan je ermee in contact zijn en hoe beinvloedt het je handelen. het hoeft niet weg. En hoe kun je steeds weer het contact met jezelf herstellen zodat je volledig aanwezig kunt zijn zoals je bent en bij de processen van de deelnemers. Je begeleidde me op een rustige manier, niet oordelend, met stiltes en ruimte biedend om te ervaren wat er (nog meer) was. Dank je wel.' (Peter)

'Ik heb de Supervisie als zeer helpend en prettig ervaren. Jouw hier-en-nu aanpak maakte dat ik meteen in een diepere laag van mezelf kwam. De Supervisie was voor mij enorm verhelderend, verrijkend en verdiepend. Ik heb nog meer geleerd om alles te kunnen laten zijn zoals het is: niet alleen de ervaring van mijn deelnemers, maar zeker ook mijn eigen ervaring. Erg helpend. En precies wat ik nodig had in mijn trainerschap. Ik heb er bij iedere training weer plezier van'. (Renske)

'Wat opkomt is dat ik mij bij jou zo ontzettend welkom voelde.Je hebt een compassievolle benadering en dat voelde heel veilig. Ik kon bij jou echt mezelf zijn. Ik heb echt ervaren hoe het is om samen in de zijn modus te zijn'. (Maria)

Meer weten?

Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. In een telefoongesprek maken we kennis met elkaar vertel ik je graag over mijn werkwijze.

MINDFULNESS LESSEN