top of page

Leven met het ritme van de seizoenen

De Mindfulness training geeft inzicht in onze automatische patronen, welke invloed de buitenwereld op ons heeft en hoe we daarmee omgaan. Tijdens de 8-weekse krijg je als het ware inzicht in je ‘innerlijke landschap’ en ervaar je de ruimte die er is om eigen keuzes te maken.

Deze jaartraining is een mooi vervolg. Tijdens de bijeenkomsten staan we stil bij onze eigen natuur en gaan we dieper in op de invloed van de natuur die ons omringt. We staan stil bij de seizoenen en de thema’s die op dat moment spelen.

 

De seizoenen

We zijn geneigd de seizoenen en de wisseling van de seizoenen te zien als iets dat buiten ons plaatsvindt. Daarmee stel je jezelf als het ware buiten de cyclische beweging van de seizoenen. Ons fysieke lichaam en ons gevoel, ons denken en ons ervaren, doorlopen evenzeer de lente, de zomer, de herfst en de winter. Het leven in de huidige westerse maatschappij is gericht op expansie. Er is in de natuur niets dat oneindig doorgroeit. Er zijn altijd perioden van terugtrekking,

consolidatie, verstilling om weer tot verdere ontwikkeling te komen.

In de jaartraining ervaar je wat de invloed is van de seizoenen en hoe je deze kunt integreren in jouw zijn. Hoe verstilling in de winter een beweging is die ruimte creëert voor expansie en groei op een later moment. Aan de hand van specifieke vragen en thema’s staan we met meditaties en reflectie stil bij onderwerpen en de beweging van het specifieke moment.

 

Inhoud

Thema’s die aan bod komen zijn: groei, verbinden, bloei, omgaan met tegenbeweging, oogsten, loslaten & verstillen. Processen die we zien in de natuur en die we ook kunnen opmerken bij onszelf. Of het nu gaat om werk gerelateerde onderwerpen, relaties met anderen of innerlijke processen.

Praktisch

Data: 7 januari, 25 februari, 21 april, 16 juni, 18 augustus, 20 oktober

Locatie: Centrum Zenit, Spoorstraat 62, Alkmaar - 17.30-19.30 uur

Investering: 225 euro

bottom of page