top of page

FAQ: 5 MEEST GESTELDE VRAGEN OVER DE RETRAITE

Voordat je besluit om je aan te melden voor een retraite, en zeker een retraite in de bergen waar je toch op een afgelegen plek zit, is het goed om de antwoorden te weten op een aantal vragen.

Hieronder zet ik de 5 meest gestelde vragen op een rij.

Vraag 1. Is het nodig om ervaring te hebben met meditatie?

Antwoord: Nee, het is niet nodig om ervaring te hebben met meditatie of mindfulness. Je kunt zelf bepalen of en op welke momenten je aanwezig bent bij de meditaties. Deze zullen altijd begeleid zijn en daarmee laagdrempelig voor mensen met geen/weinig ervaring.

Vraag 2. Moet je een goede conditie hebben?

Antwoord: Het is fijn als je een redelijke conditie hebt. Dan zul je meer in het moment kunnen zijn tijdens de wandelingen. Als je 1-2 keer per week sport of dagelijks fietst of stukken loopt, ben je goed in staat om de wandelingen te maken. Daarbij zullen we wandelingen per dag verschillen, afhankelijk van het weer en andere factoren. Belangrijkste uitgangspunt is steeds dat een ieder doet wat op dat moment goed voelt voor het lichaam.

Vraag 3. Op welke manier ben ik bereikbaar in geval van nood?

Er is op de plek waar we verblijven geen bereik met de mobiele telefoon. Er is wel een vaste lijn aanwezig die gebruikt kan worden in het geval van nood. Daarnaast beschikt de locatie over internetverbinding voor de eigen werkzaamheden. De locatie is met een weg bereikbaar met speciaal fourwheeldrive vervoer dat toestemming heeft.

Vraag 4. Zijn er eenpersoons kamers beschikbaar?

Er zijn een aantal individuele kamers beschikbaar tegen een meerprijs van 150 euro (totaal voor de 5 nachten).

Vraag 5. Kan ik er zeker van zijn dat de retraite doorgaat?

Ja, de retraite gaat sowieso door. Ook bij een kleine groep. De begeleiding is aanwezig en de unieke locatie is doordeweeks over het algemeen helemaal voor ons.

bottom of page